post

Oman talouden seuranta on nykypäivänä helpompaa kuin koskaan. Siitä on kiittäminen lukuisia eri palveluita ja sovelluksia, jotka tekevät vaivalloisesta kuittien keräämisestä ja Excelin näppäilystä turhaa. Mikäli vielä keräilet kuitteja ja syötät kulutuksesi Exceliin manuaalisesti, lue tämä artikkeli ja ota tästä parhaat sovellusvinkit oman talouden seurantaan.

1. Tink

Ruotsalaiset ne vaan osaa paremmin! Tink on oman talouden seurantaan tarkoitettu sovellus, joka toimii lähes 100% automaattisesti. Jakamalla haluamasi tilitiedot, luottokortit ja lainat sovelluksen käyttöön alkaa Tink -seuraamaan kulutustasi toden teolla. Aluksi sinun tulee auttaa Tinkiä kategorioimaan ostokset oikeisiin kategorioihin. Homma on aluksi hieman työlästä, mutta ajan myötä sovellus oppii muistamaan tutut kaupat, joissa asioidaan ja ostostapahtumat menevät maagisesti oikeaan kategoriaan.

Tink seuraa myös tulopuolta, joten kannatta antaa sovellukselle käyttöoikeudet myös sille tilille jonne palkka maksetaan. Näin sovellus laskee automaattisesti kulujen ja tulojen erotuksen.  Voit myös tehdä budjetteja joista sovellus muistuttaa ja “varoittaa” jos budjetti on ylittymässä.

Ruotsissa Tink kilpailuttaa myös asuntolainan automaattisesti. Suomessa tätä ominaisuutta ei vielä ole käytössä, mutta toivottavasti tulevaisuudessa se tulee myös suomalaisille käyttäjille.

Sovellus on saatavilla App Storessa sekä Google Play -kaupassa.

2. Pivo

Pivo on oman talouden seurannan ohella mobiilimaksamiseen toteutettu sovellus. Sovellus on OP ryhmän kehittämä, mutta se on saataville kaikkien pankkien asiakkaille, tosin tällä hetkellä oman talouden seuranta on saatavilla vain Osuuspankin asiakkaille. Oman talouden seuranta on automaattista, tosin ostostapahtumien kategorioita saa hieman hienosäätää ja myös omien budjettien tekeminen on mahdollista. Pivo ei laske menojen ja tulojen erotusta vaan se seuraa keskikulutusta. Näet siis ylitätkö vai alitatko keskimääräisen kulutuksen, mutta tämä on hieman ongelmallista jos keskikulutus on heti tuloja isommat.

Mobiilimaksaminen kaupan kassalla onnistuu Pivolla vain Android -puhelimilla. Verkkokaupassa Pivolla voi maksaa myös iPhone puhelimilla. Kavereiden kesken rahan lähettäminen onnistuu puhelinnumerolla, tämä on tuttu tapa Mobilepay -sovelluksesta.