Autolaina nolla korollaSuomessa autolainaa voi hakea monesta eri lähteestä, kuten pankilta, kulutusluottoja tarjoavalta rahoitusyhtiöltä, tai myös suoraan autokaupasta. Insitutionaalisten lainoittajien lisäksi autolainaa voi lisäksi hakea vaikkapa omasta lähipiiristä, mutta harvoilla vanhemmillakaan on tarpeeksi “löysää” antaa jälkikasvulle useiden tuhansien eurojen lainaa pelkästään auton hankkimista varten.

Nykyään on mahdollista törmätä myös erilaisiin autolainatarjouksiin. Etenkin kevään aikaan monet suunnittelevat uuden auton hankintaa, jolloin autolainaa voi saada erilaisten tarjousten mukaan huomattavankin edullisesti. Kun kuluttajien ostovoima heikentyy, löysätään normaalisti myös lainaehtoja. Tavallisten lainaehtojen löysentämisen lisäksi uusien autojen ostajalle voidaan tarjota kylkiäiseksi myös esimerkiksi erilaisia lisävarusteita kaupan päälle. Myöskään lahjakortit eivät ole poissuljettu keino uusien autokauppojen tehostamiseksi.

Koroton autolaina – Onko autolainaa mahdollista saada ilman korkoa?

Autolainatarjouksista erikoisimmat ovat sellaisia, joissa autolaina on mahdollista saada nolla korolla ja jopa ilman käsirahaa. Autorahoituksen saa siis periaatteessa ilmaiseksi. Käytössä on myös tarjouksia, joissa voi valita käsirahattomuuden ja nollakoron välillä. Yleensä nämä tarjoukset liittyvät merkkikohtaisiin julkaisuihin, esimerkiksi uuden automallin lanseerauksen yhteydessä kuluttajamarkkinoille. Lisäksi myös automerkkien omilla maahantuojilla voi olla automerkkikohtaisia tarjouksia. Vaikka yksittäisillä autokaupoilla ei tällaiseen järjestelyyn välttämättä rahkeet riitä, automerkit auttavat kauppiaita tarjousten rahoittamisessa.

Nollakorkoista autolainaa pankista tai rahoitusyhtiöltä?

Yleensä kuluttajan ei ole mahdollista saada rahoitusyhtiöiltä suoraan nollakorollista autolainaa, mutta käsirahattomia autokauppoja voi myös pankin rahalla tehdä poikkeustapauksissa. Tällöin kyseessä on yleensä leasing-sopimus, jossa laina maksetaan pois kiinteäsuuruisissa kuukausierissä. Käsirahaton rahoitustarjous tarkoittaa kuitenkin luonnollisesti korkeampaa korkoa.

Yhteenveto – Mistä nollakorkoista autolainaa on mahdollista saada?

Nollakorkoisia autorahoitustarjouksia tulee siis metsästää erityisesti autoliikkeistä. Jos auton ostajana tähtää mahdollisimman edullisen autorahoituksen saamiseen, kannattaa olla tarkkana automerkkien uusien automallien lanseeraustilaisuuksissa. Negatiivisena puolena mainittakoon, että tällaisissa tilanteissa tulee tinkiä halutusta autosta. Jos siis itsellä on tietty automerkki ja automalli mielessä, tulee auton ostajana tyytyä maksamaan korkoa. Näissäkin tilanteissa edullisin korko on yleensä vakuudellisissa autolainoissa. Nollakorkoinen rahoitus saattaa myös monissa autoliikkeeissä rajoittua esimerkiksi tiettyyn kuukauteen, jolloin esimerkiksi yksittäinen kuukausi on lainan osalta koroton.