Joustoluotto joustaa tarpeidesi mukaanErilaiset joustoluotot ja lainat ovat yleistyneet viime vuosien aikana todella nopealla tahdilla. Yksi syy niiden yleistymiseen on vuonna 2013 säädetty pikalainoja säätelevä laki. Laissa säädettiin korkokatto alle 2000 euron suuruisille lainoille. Laissa määritely luoton todellinen vuosikorko saa olla maksimissaan 50 prosenttiyksikköä + viitekorko. Ennen lain säätämistä pienten, alle 200 euron lainojen vuosikorot saattoivat helposti nousta satoihin tai jopa tuhansiin prosenteihin. Lain säätämisellä ei kuitenkaan täysin päästy haluttuun tavoitteeseen, joka oli pikavippien halpeneminen. Sen sijaan niiden hinnoittelusta tuli huomattavasti monimutkaisempaa. Voit lukea Ylen uutisen aiheesta tästä.

Joustolainojen yleistymiseen on toki vaikuttanut moni muukin tekijä, kuten esimerkiksi kasvanut kysyntä ja tarjonta. Joustoluotot ovat hyvin kätevä apu arjen yllättiin menoihin ja erilaisten suurempien kulujen kattamiseen. Joustolainat toimivat samalla tavalla kuin esimerkiksi luottokortti. Asiakas saa käytettäväkseen tietyn summan tai luoton joka on käytettävissä aina tarpeen mukaan. Takaisin maksu onnistuu nimensä mukaisesti eli joustavasti, asikkaan haluamalla takaisinmaksuaikataululla. Takaisinmaksuun on yleensä mahdollista valita itselle sopiva aikataulu aina 15 vuoteen asti.

Mihin joustoluottoja käytetään?

Yleisesti voidaan sanoa, että erilaisia joustavia lainoja käytetään kattamaan arjen yllätiä menoja. Näitä menoja ovat esimerkiksi auton huoltaminen tai korjaus, uusien kodinkoneiden ostaminen rikkoutuneiden tilalle tai vaikkapa yllättävien remonttikustannusten hoitamiseen. Muita käyttötarkoituksia ovat usein lomamatkat sekä useiden kalliiden lainojen pois maksaminen.

Periaatteessa joustoluoton hakija voi siis käyttää hakemansa luoton mihin tahansa. Joustolainoja tarjoavia yrityksiä on Suomessa useita. Niihin lukeutuu niin pankkeja, rahaoituslaitoksia ja luottoyhtiötä. Suuri kilpailu asiakkaista tekee joustoluotoista yleensä huomattavasti edullisemman vaihtoehdon pikavipille. Erot luotonmyöntjien välillä ovat suuria, mikä tarkoittaa sitä, että kilpailuttaminen kannattaa ja sen avulla voi säästä suuren summa rahaa luoton takaisinmaksussa.

Miten joustoluottoa haetaan?

Luoton hakeminen onnistuu helposti yleensä verkossa. Ihan ensimmäisenä kannattaa kääntyä oman pankin puoleen ja kysyä mahdollisuutta saada joustoluotto sieltä. Kun olet saanut tarjouksen joustolainasta omalta pankiltasi voi helposti vertailla tarjousta muihin tarjouksiin. Verkosta löytyvien kilpailutuspalveluiden avulla luoton kilpailuttaminen onnistuu yhdellä hakemuksella nopeasti. Yhdellä hakemuksella saat useita lainatarjouksia eri luottoyhtiöiltä, rahoituslaitoksilta ja pankeita. Saatuasi nämä tarjoukset voi kaikessa rauhassa vertailla tarjouksia keskenään ja valita niistä mielesesi tai olla valitsematta niistä mitään. Tarjouksen pyytäminen ei koskaa sido ottamaan luottoa. Kannattaa siis rohkeasti pyytää useita tarjouksia ja vertailla niitä kaikessa rauhassa.